Wednesday, May 29, 2013

C.I.N.T.A + R.I.N.D.U = ??

Assalamualaikum n selamat bercuti to all pembaca setia blog nie. Maaf sbb mengambil msa yg lama untuk update blog . Tifah terlalu sibuk dgn exam but don't worry now i'm FREE . BEBAS seketika seperti burung yg terbang tinggi :) hehee

C.I.N.T.A + R.I.N.D.U = ??

A . BAHAGIA
B. KECEWA
C. DERITA
D. SEMUA DI ATAS 

apa jawapan korang ? if tifah i will say D :)

if u choose :
A. BAHAGIA.
yae . mmg x dinafikan dlm cinta kita akan rsa rindu . then akan rasa bahagia jae kan ?! but i see ia cuma SEKETIKA . pda mulanya kita mmg akan rsa bahagia yg teramat sngt . like kita la org yg paling bahagia di dunia nie .. padahal x pun .. truth me sweetie ia cuma SEKETIKA .
melainkan pasangan kita setia ,saling mempercayai , bertolak ansur ,jujur n soon . klu dpt pasangan mcm tue , insyaAllah bahagia . tp masih adakah lelaki / perempuan mcm tue ? insyaAllah ada . we must pray to Allah bcoz Allah know what is the best for us :) Jangan putus berdoa ok? .

B. KECEWA
rsanya semua biasa kecewa right ? salah satunya kecewa sbb cinta x berbalas or we call it ' takut nak luahkan perasaan dkt someone , takut x diterima ' . if we need someone we must brave to express our feelings to him. i know it's difficult . but u must try n error . mna thu dia pun suka awak... jangan tunggu lma2 , nnti lma2 dia diambil org :) hehee 
*gud luck sapa yg ingin meluahkan isi hatinya ~

C. DERITA
cinta + rindu = derita ? mybe situasi nie jdi sbb terlalu mengharap pada someone. sebagai contoh , mula2 kita cinta dia mybe sbb sikap ambik berat dia . lps tue kita mula rindu dia bila dia jauh or dia x text ... last2 bila kita luah perasaan kita ,dia just ckp ' SAYA ANGGAP AWAK KAWAN JAE ' or mybe ' SAYA DAH ADA BF/GF ' .. situasi nie mmg ssh diterima terutamanya kaum hawa . that y wujudnya dendam .ramai yg tifah tgk bila jdi situasi yg hampir sma mcm nie akan guna prinsip ' LELAKI/PEREMPUAN SEMUA SAMA JAE' .. persepsi tue x betul sma sekali .. tifah ulang X BETUL .. come on la ,xkan sbb seorg lelaki/wanita bt mcm tue kat awak .. awak nak ckp mcm tue .. x adil ok ! semua org x sma .. walaupun rambut sma hitam ,but hati lain2 :) truth me ,ramai lgi yg baik n mybe one day awak akan jumpa org yg lebih baik dri dia . insyaAllah . kita berdoa n berserah pada Allah yg maha berkuasa ^^

D. SEMUA DI ATAS
sejujurnya tifah sendri prnh rasa semua kat ats tue ... BAHAGIA ,KECEWA , DERITA dah sebati dlm dri tifah .. but tifah bgn n berpegang pda satu prinsip '  KITA HANYA MERANCANG ,TP ALLAH MERANCANG LEBIH HEBAT ' :) so me must pray n trust to Allah .. jgn prnh berputus asa walau apa pun yg terjadi all my sweetie .. be a strong girl/ boy .:)

lastly from tifah ,jgn disebabkan CINTA + RINDU , cita2 awak musnah :D maaf jika terkasar bahasa .. yg baik datang dri Allah , yg buruk dtg dri kelemahan dri tifah sndri . I ♥ U all :*

dah baca? kalau suka like yea :)

2 doakan Tifah kurus & berjaya:

tenku butang said...

hai.. salam kenal,

done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

NAR'Z said...

hai . salam jgk..
tq .support me yae :)
insyaAllah i will :D